Nieuws.

Nieuw vanaf 1 september 2019 "Van Het Vlees Af", prive kookworkshop gezonde en smakelijke vleesvervangersDe Internationale Macrobiotische Keuken staat bekend om zijn vele plantaardige eiwitten.

Bij het ontstaan van de natuurvoeding in de jaren 60 in Nederland waren bonen erg populair in de macrobiotische keuken. Stap voor stap werden tofu, tempeh en seitan geïntroduceerd.  Anno 2019 zien wij in alle supermarkten vleesvervangers. Veel vleesvervangers in de supermarkten proberen vlees te benaderen. Juist de macrobiotische keuken doet dat niet, deze keuken maakt een geheel nieuw plantaardig eiwitproduct die gezond en lekker is. De meeste vleesvervangers in de supermarkten zijn volgestopt met smaakmakers die heftig zijn, veel zout bevatten en fantasieloos zijn. In veel restaurants weten ze nog steeds geen plantaardige eiwitgerechten aan te bieden die lekker, gezond en spannend zijn.

Niet alleen voor het klimaat is het vele malen beter als mensen geen vlees en zuivelproducten meer eten en drinken. Vlees en zuivelproducten zijn ook ongezond voor de mens. Het dierlijke eten en drinken heeft proporties aangenomen die erg ongezond is. Het is daarom ook goed dat er steeds meer plantaardige eiwitten worden gegeten.
In deze eerste serie gaan wij 3 spannende, verse en smakelijke gerechten maken van seitan, tempeh en tofu. Het zijn verfijnde gerechten met groenten en meer. Alles is aanwezig voor deze kookworkshop. Vooraf krijg je het e- document opgestuurd met de recepten en de foto's van de resultaten.

Donderdag tot en met zaterdag, 11.00 -12.30 uur en 16.00-17.30 uur. Prijs 60 euro inclusief. Reserveren info@themacrobioticway.nl of 0613303784.

Bij je eerste reservering krijg je tevens het graits e-book "Ideaal Gezond" met de e-poster "Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid".

Gezond en lekker Van Het Vlees Af bij The Macrobiotic Way

Internet kookeseries bij The Macrobiotic WayBonen krachtig en gezond
Groene bladgroenten
Verliefd op misosoep
Fruit Kanten
Tempura festival
Ramen verrukkelijk
Versterkende gerechten
Kinpira stijl koken
Pickels
Nishime stijl koken
Winter koken
Ontzuren
Feestkoken uit de Internationale Macrobiotische Keuken

Artikelen
Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid
Yin&Yang
Do-in
Moxa
Hete gemberkompressen
12 Japanse superfoods

De internet kookseries zijn voor thuiskoken, elke serie is optimaal gedocumenteerd met recepten en foto's van de resultaten. Je kan in je eigen tempo de kookserie utvoeren en indien gewenst kun je ondersteuning krijgen via internet of i phone.. Gezond en smakelijk Thuiskoken is veel beter voor elk mens dan thuis eten laten bezorgen. Je eigen gezondheid zelf zoveel als mogelijk in de hand houden en niet uitbesteden is het devies.

20 euro per kookserie en ondersteuning via internet. Kun je het geheel zelf dan is het 10 euro per serie. Informatie en opgave info@themacrobioticway.nl of 0613303784 ook whatsapp.

De artikelen kun je bestellen op info@themacrobioticway.nl. Elk artikel is 5 euro.

Gemberkompressen service vanf 1 september 2019Hete gemberkompressen is een simpele en effectieve behandeling om je bloedcirculatie en lichaamsvloeistoffen te stimuleren. Stagnaties worden hierdoor opgelost. De combinatie van hitte welke diep doordringt in je lichaam en het oplossend vermogen van gember maakt dit tot een groot succes. Voor thuisgebruik raad ik mensen aan om in bepaalde gevallen hete gemberkompressen te leggen. Om te beginnen leg je hete gemberkompressen op je nierstreek, het geeft een goede doorbloeding van je nieren, het ontspant, geeft je vertrouwen, het is heerlijk voor een goede nachtrust en als je niergruis hebt, dan wordt het via je urine afgevoerd.Heerlijke sessie hete gemberkompressen op je nieren, 30 minuten en daanra een kopje kruidenthee of Japanse thee. Aleen je onderrug dient bloot gemaakt gemaakt te worden en je ligt heerlijk op de futon. Voor donderdag tot en met zaterdag kun je een afspraak maken op info@themacrobioticway.nl of 0613303784. De kosten zijn 30 euro inclusief thee.

Uw Gezicht Liegt Niet

"Uw gezicht liegt niet" is de titel van een boek van Michio Kushi over gezichtsdiagnose. De analyse van een gezicht is een onderdeel van de oosterse geneeskunst. Het geeft inzicht in de gezondheid en risico's. Bij elk consult maak ik een gezichtsdiagnose voor een passend advies. Met een gezichtsdiagnose is het mogelijk om een aandoening of ziekte in een vroegtijdig stadium te signaleren, vaak zelfs voordat er klachten zijn of een reguliere diagnose wordt gesteld. Ook kanker is in een vroegtijdig stadium al vaak te zien in het gezicht.

Lees meer op www.themacrobioticway.nl/gezichtsdiagnose.html

Maak relaties duidelijk met Negen Sterren KiNegen-sterren-ki is een eeuwenoude wetenschap uit het oude China warmee je karakter wordt uitgelegd. Dit gebeurt net als in de astrologie aan de hand van je geboortedatum. De energie (ki) tijdens je geboorte bepaalt je verlangen, ethiek en karakter. De ki is een vitale subtiele energie die de adem van het leven zelf is. In het oude China kwamen geleerden tot de conclusie dat deze ki vijf verschijningsvormen heeft: de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element vertegenwoordigt een bepaald karakter. Omdat sommige elementen meerdere verschijningsvormen hebben, zijn er in totaal negen basiskarakters.

Lees meer op www.themacrobioticway.nl/negensterrenki.html

6

The Macrobiotic Way op Instagram

Meer dan 200 macrobiotische bijdragen op instagram van The Macrobiotic Way

www.instagram.com/vincentgerdsen

Vincent Gerdsen: “De macrobiotiek heeft mijn leven gered”

Over gezond leven, ziektegenezing en rust van lichaam en geest

Hij was letterlijk ten dode opgeschreven. Nadat bij Vincent Gerdsen is vastgesteld dat hij lijdt aan chronische Hepatitis B, geven specialisten in het ziekenhuis hem in 1994 hoogstens tien tot vijftien jaar te leven. De kans op herstel ligt immers lager dan één procent. Gerdsen komt vervolgens in aanraking met de macrobiotiek, waardoor hij van zijn ziekte weet te genezen. Als specialist van de macrobiotische eet- en leefwijze zou hij graag zien dat anderen hetzelfde pad bewandelen.

Kijk voor het gehele interview op: "http://adhdreej.wordpress.com/2015/11/01/interview-vincent-gerdsen"