Nieuws

Programma The Macrobiotic Way 2018

Feestkoken met Macrobiotische Tapas 24-28 december
Echte vleesvervangers tofu, tempeh en seitan 19-23 november
Verliefd op Misosoep 22-26 october

Bonen krachtig en gezond 24-28 september
Nazomer Koken 27-31 augustus
Zomerse Kanten 23-27 juli
Ontzuren 2-16 juli

Heerlijke pickles 25-29 juni
Lente Koken 7-13 mei
Voorjaarsreinging 19 maart-1 april

Nazomer Koken 27-31 augustus

In de serie vijf elementen koken deze keer nazomer koken, het element aarde. Aarde geeft een verzamelende energie en heeft de smaak zoet. Maag, milt en pancreas zijn de organen die in deze periode centraal staan waarbij er gekozen wordt voor voedingsmiddelen die deze organen ondersteunen. De keuze van voedingsmiddelen zijn van dit seizoen zoals pompoen. In deze week 3 menu's die dit element vertegenwoordigen met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Je krijgt vooraf het gehele resultaat met recepten en fotomateriaal in een mooi document toegestuurd. Gedurende de gehele week kun je per e mail en facebook messenger ondersteuning krijgen. De bijdrage is 25 euro, inschrijving info@themacrobioticway.nl

Geperste salade in de pickel pers

Vooral in de zomer is het heerlijk om een snelle geperste salade te maken die je lichaam niet verslapt. De kracht van de geperste salade is dat het toegevoegd zeezout ervoor zorgt dat je een goed mineraal tot je neemt, zodat je bij warm weer niet onderuit gaat. De druk zorgt ervoor dat de groenten gekneusd worden. Samen met het zeezout vindt er een gecontroleerde voorvertering plaats. In deze vertering ontstaat een fermentatie waardoor er goede bacterien gevormd worden voor je darmen.

Je kunt bijvoorbeeld van komkommer een snelle geperste salade maken maar er zijn natuurlijk veel meer groentesoorten om samengestelde geperste salades te maken. Stuur een mooi recept in bij info@themacrobioticway.nl Het beste recept krijgt gratis een nieuwe pickel pers toegestuurd. Alle inzendingen zijn welkom tot 7 augustus zodat de winnaar nog deze zomer extra kan genieten van de pickel pers al kun je het gehele jaar door geperste salades maken en eten.

Frisse zomerse fruit kanten 23-27 juli

In de zomer is het heerlijk om seizoens fruit te eten, het is de tijd om te genieten van al die smaken en kleuren. Fruit kanten is een dessert dat dikwijls gemaakt wordt in de Internationale Macrobiotische keuken. Het is een lichtverteerbaar dessert en de bereiding is gemakkelijk. Deze week bij The Macrobiotic Way 5 verschillende kanten, samen 5 soorten fruit, 5 verschillende soorten fruitsappen en verschillende natuurlijke smaakmakers. Je krijgt een mooi document met de recepten, foto's van elk resultaat en je kunt de gehele week begeleiding krijgen per e-mail of facebook messenger.

Leer ook heerlijke gezonde fruit kanten te maken bij The Macrobiotic Way. De bijdrage is 25 euro inclusief begeleiding. Inschrijvingen info@themacrobioticway.nl

Ontzuren 2-16 juliVerzuring kennen wij vooral als probleem in de natuur. Door de westerse eet- en leefwijze met veel verzuurde voedingsmiddelen is verzuring van het bloed en daardoor je gehele lichaam een soortgelijk probleem. Veel ziekten ontstaan door een verzuurde conditie en het is dan ook goed om op te passen met wat je eet en drinkt wat verzuring stimuleert. 2 weken ontzuren is dan ook geen luxe en de macrobiotische keuken heeft daar een goede ondersteuning voor. Met meerdere ingredienten uit de macrobiotische keuken zal je bloed in twee weken meer alkaline worden en daardoor voel je na twee weken het verschil met een fittere conditie.

Vrij simpel maak je elke ochtend je medicijn uit de macrobiotische huishoudapotheek. Je ontvangt het recept met alle ingredienten, in 5 minuten is het klaar en kun je het direct opeten. Aan de hand van iemands smaak voorkeur kan het basisrecept worden aangepast. Van 2-16 juli is er ondersteuning via e-mail of Facebook Messenger. Inschrijven info@themacrobioticway.nl, kosten zijn 25 euro inclusief.

Ontzuur mee deze zomer, het zal je goed doen!

Heerlijke zomerse pickels 25 t/m 29 juniPickels zijn heerlijk om elke dag als gerechtje te eten bij je maaltijd. Pickels zijn verduurzaamde groenten die door fermentatie een superfood worden voor je darmen.In de zomer is het extra lekker om elke dag wat pickels te eten en de zomer staat in de Internationale keuken voor meer aandacht voor je dunne darm. Zomer is het vuur element dat staat voor hart en dunne darm. De energie in deze organen is dan hoog en extra ondersteuning is dan ook goed.Pickels maak je van stevige groenten en het is fijn om er goede glazen potjes voor aan te schaffen. Van 25 t/m 29 juni ga je elke dag een pickle maken maat je kan ze ook allemaal in 1 keer maken. Mooie combinaties met heerlijke ingredienten zodat je extra kunt genieten van de rijkdom aan smaken. De gemaakte zomer pickels zet je 1 week in de koeling voordat deze klaar zijn om te eten. Je kunt de pickels die gemaakt worden 4 weken gebruiken. Ook tijdens deze 4 weken zal het fementatieproces doorgaan voor nog betere pickels.

Geniet ook van het maken en eten van pickels, de pickels zitten vol met gezonde bacterien voor je darmen.Je krijgt 5 bijzonder recepten voor het maken van pickles, je krijgt ondersteuning via e-mail of facebook messenger. Verras jezelf met het maken en eten van pickels.Geef je op voor deze bijzondere week van elke dag een pickle maken, de prijs is 25 euro, je krijgt een mooi doucment opgestuurd in PDF met de recepten en foto's van het resultaat. Opgave info@themacrobioticway.nl

Lente koken 2018 7 t/m 13 mei

Van 7 t/m 13 mei Lente koken uit de Internationale macrobiotische keuken. Vijf seizoenen koken is een inspirerend onderdeel van de Internationale macrobiotische keuken. Er is een lente, zomer, nazomer, herfst en winter seizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen voedingsmiddelen om je lijf en geest optimaal te voeden. In deze Lente koken heerlijke gerechten in een weekmenu. 7 dagen heerlijk koken met ingredienten die voornamelijk uit je eigen land komen en een deel uit Japan. Gedurende de gehele week krijg je indien gewenst ondersteuning middels je mail of facebook. Heerlijk en gezond Lente koken voor jezelf, je gezin, vrienden en/of familie. Inspiratie voor de gehele Lente 2018.

Kosten 50 euro en informatie/opgave info@themacrobioticway.nl

Voorjaarsreiniging 2018
19 maart-1 april

2 weken reinigen van je lichaam en geest is een mooie basis om het voorjaar te starten. Het voorjaar staat voor lever en galblaas en het is dan ook goed om er extra aandacht aan te besteden. Naast voeding en dranken bestaat de macrobiotische voorjaarsreiniging uit speciale dranken, beweging en meer medicinale toepassen. Ook een stukje rust en bezinning hoort bij een goede reiniging.
The Macrobiotic Way heeft een programma gemaakt zodat je duidelijkheid hebt over wat je kunt doen de komende twee weken. Het volgen van dit programma is dan ook de beste basis. Gedurende de komende 2 weken kun je via facebook messenger of e-mail vragen en opmerking plaatsen en krijg je daarop antwoorden.


Kosten 50 euro inclusief begeleding, opgave info@themacrobioticway.nl


In de Internationale Macrobiotische keuken staat geregeld vis op het menu. Vis is een krachtige eiwitbron en gezond. Geheel veganistisch eten geeft meestal problemen met vitamninen B12. Het is ook heerlijk om vis te eten met hierboven tempura van verschillende vissoorten. Het is goed om wilde vis te eten.

Laat je verrassen door miso

In de Japans macrobiotische keuken is miso een onmisbaar product voor het maken van soepen, smaakmaker en meer. In mijn debuut boekje "Ideaal Gezond" aandacht voor miso waarom het zo belangrijk is voor de gezondheid van elk mens. Het boekje is te bestellen in de rubriek books. Het macrobiotisch basis boekje om in huis te hebben.

Gezond 2018 met groenten en fruit van het seizoen

Een belangrijk onderdeel van de macrobiotische eet- en leefwijze is eet alleen groenten en fruit van het seizoen. In de winter kies je dan ook voor wintergroenten en in de zomer kies je voor zomergroenten. Seizoensgebonden groenten en fruit uit je eigen land is daarbij van belang.

Medicinaal koken voor 8 sterren.

Medicinaal koken voor 8 sterren is klaar, met 8 aandoeningen die in het westen veel voorkomen. Macrobiotische eet- en leefadviezen afgestemd op de aandoeningen waarmee mensen direct aan de slag kunnen. Speciale gerechten, dranken en meer om ook toe te passen deze aandoeningen te voorkomen. 8 bekende Nederlanders zijn als voorbeeld om de krachtige macrobiotische eet- en leefwijze bij een groter publiek te introduceren.

Met een duidelijke schrijfstijl, een goede structuur, optimale adviezen, foto's van gerechten en dranken is het een prettig boekje geworden.

Naast de poster "Het Ideael Eetpatroon voor Gezondheid" is er bij dit boekje ook 'Do-in": zes oefeningen om je organen te onderhouden.

De basis om in huis te hebben en je gezondheid veel meer in eigen hand te houden, het macrobiotische pakket van The Macrobiotic Way met de boekjes " Ideaal Gezond", "Medicinaal koken voor 8 sterren", de posters "Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid" en "Do-in".

Debuut "Ideaal Gezond", de beste basis om in huis te hebben.

 

Vincent Gerdsen: “De macrobiotiek heeft mijn leven gered”

Over gezond leven, ziektegenezing en rust van lichaam en geest

Hij was letterlijk ten dode opgeschreven. Nadat bij Vincent Gerdsen is vastgesteld dat hij lijdt aan chronische Hepatitis B, geven specialisten in het ziekenhuis hem in 1994 hoogstens tien tot vijftien jaar te leven. De kans op herstel ligt immers lager dan één procent. Gerdsen komt vervolgens in aanraking met de macrobiotiek, waardoor hij van zijn ziekte weet te genezen. Als specialist van de macrobiotische eet- en leefwijze zou hij graag zien dat anderen hetzelfde pad bewandelen.

Kijk voor het gehele interview op: "http://adhdreej.wordpress.com/2015/11/01/interview-vincent-gerdsen"

Amsterdam, 1 juli 2017