Nieuws

Programma The Macrobiotic Way 2018/2019

Japans koken 25-29 maart
Tempura Festival 25 februari-1 maart

Winterkoken 28-31 januari
Feestkoken 24-28 december
Echte vleesvervangers tofu, tempeh en seitan 26-30 november
Verliefd op Misosoep 22-26 oktober
Bonen krachtig en gezond 24-28 september

Nazomer Koken 20-25 augustus
Zomerse Kanten nagerechten 16-20 juli
Ontzuren 2-16 juli
Heerlijke Zomer pickles 25-29 juni
Lente Koken 7-13 mei
Voorjaarsreinging 19 maart-1 april

The Macrobiotic Way School op facebook

Maart
Geschriften van de Japanner George Ohsawa
Japanse superfoods
Do-in
Japans Koken

Februari
Yin en Yang
Versterkende winter gerechten
Winter meridianen
Tempura Festival

Januari 2019
Ritme van de organen
Kinpira-stijl gerecht
Verwen je man met Moxa
Winterkoken

December
De Vijf Transformaties
Ramen Verrukkelijk met gerecht en recept
'Do It Self', hete gemberkompressen
Feest koken uit de Internationale Macrobiotische Keuken

November
Groene bladgroenten gerechten en recepten
Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid
Nishime kookstijl met gerecht en recept
De Kunst van het Zien
Tofu, tempeh en seitan

Voor 7,50 euro per maand ben je al member en je krijgt 25% korting op de kookseries en consulten. Tot 1 november 2019 50 euro.


Schrijf je in op info@themacrobioticway.nl

Tempura Festival 25 februari-2 maart

De gehele week Tempura Festival met mooie groenten combinaties van de biologische Noordermarkt. Met bijgerechtjes en saus is het weer een mooi document geworden om zelf het lekkerste en gezondste eten op tafel te serveren. Recepten, bereidingswijzen, fotoserie van de resultaten en de fijne kneepjes voor het maken van de beste tempura is thuiskoken een feest. Het document is te bestellen en de gehele komende week is er begeleiding mogelijk.

Festival prijs 17,50. Maak deze week ook de lekkerste tempura met The Macrobiotic Way. Bestellen info@themacrobioticway.

Winter koken 28 -31 januariIn deze serie verwarmende en versterkende gerechten Winter Koken met 5 mooie gerechten uit de Internationale Macrobiotische Keuken. Winter staat voor nieren en blaas, het water element. Een mooi document met bijzondere producten uit de macrobiotische levensmiddelen. Belangrijke aankopen voor deze serie kunnen op tijd gedaan worden. Versterkend koken met echte wintersmaken.

Schrijf je in voor deze serie, je krijgt tijdig het document om een aantal bijzondere macrobiotische producten te kunnen aanschaffen

Bijdrage 25 euro inclusief begeleiding in de week. Schrijf je in op info@themacrobioticway.nl

Feest koken 24-29 december

Feest koken uit de Internationale Macrobiotische Keuken. Vegan en vis, granen en noedels, zeegroenten en landgroenten, inlands fruit en meer. Ruim 8 gerechten gerechten van voor-, hoofd- en nagerechten. Daarbij verschillende dranken om te serveren. Met Japanse invloeden, verschillende kleuren en alle smaken uit de vijf elementen.

Woensdag 19 december is het klaar zodat je voldoende tijd hebt voor je inkopen. Gezond en lekker feest koken bij The Macrobiotic Way. Feest koken moet ook een feest zijn voor je lijf en geest.

Schrijf je in op info@themacrobioticway.nl . Alles in een mooi document met duidelijke recepten en alle resultaten gefotografeerd. Bijdrage 20 euro voor School members en 25 euro voor niet members.

Echte vleesvervangers tofu, tempeh en seitan 26-30 novemberEr wordt steeds minder vlees gegeten en dat is goed voor de gezondheid van de mens. Daarnaast is het ook goed voor het dier, de natuur en het milieu. Er zijn veel kant en klare vleesvervangers maar in deze kookserie kiezen wij de ingredienten. Van de basisproducten tofu, tempeh en setian kun je heerlijke gerechten maken. De internationale macrobiotische keuken heeft al meer dan 40 jaar de beste plantaardige eiwitproducten gerechten. Van elk product gaan wij in de deze serie een volwaardig gerecht maken met groenten. Met Japanse smaakmakers zet je de echte vleesvervangers op tafel. Heerlijk eten zoals eten ook is bedoeld.

Je krijgt een mooi document met de recepten en het resultaat gefotografeerd. In de gehele week van 26-30 november kun je ondersteuning krijgen via e-mail of facebook. Inschrijvingen info@themacrobioticway.nl bijdrage 15 euro.

Facebook https://www.facebook.com/vincent.gerdsenVerliefd op Misosoep 22-26 oktober

Misosoep is een soep die in de Japans macrobiotische keuken dikwijls gegeten wordt. Het is zo lekker en versterkend dat je dit elke dag wel kunt eten. Japanners zijn dol op misosoep en weten dat het erg gezond is. Miso bevat levende enzymen, die bij de vertering helpen, je darmen natuurlijk versterken, je bloedkwaliteit verbeteren, je huid schoon houden, de circulatie bevorderen en een voedzaam evenwicht verschaffen tussen samengestelde koolhydraten, essentiele olien, proteinen, vitmainen en mineralen.In deze kookserie worden 3 misosoepen gemaakt van drie verschillende miso's. Met miso's die ongepasteuriseerd en van biologsche kwaliteit zijn. Met deze 3 soepen leer je de basis voor het maken van de beste misosoepen. Er worden verschillende biologische groenten gebruikt afgestemd op het seizoen en met de beste Japanse basisproducten zoals wakame en shitake.

Leer ook deze heerlijke en gezonde basis misosoepen maken. Je krijgt een mooi document met de recepten en de resultaten zijn mooi gefotografeerd. Een document om in je bezit te hebben om iedereen verliefde te laten worden op misosoep.

Inschrijvingen info@themacrobioticway.nl, bijdrage 15 euro.

Bonen krachtig en gezond 24-28 september

Als je houdt van gezonde eiwitten die je kracht geven, eet dan regelmatig bonen. Bonen bevatten een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Bonen zijn zaden, die in peulschillen groeien. Na het oogsten worden die bonen uit de peul verwijderd en gedroogd. Er zijn veel verschillende bonen met fijne smaken.

Voor deze serie heb ik 5 soorten bonen geselecteerd. Meestal zie je enkelvoudige gerechten van bonen maar dat is weinig uitdagend. Het zijn 5 samengestelde snelle bonen groenten gerechten met heerlijke en spannende smaken. Voor mensen met weinig tijd om te koken zijn het 5 ideale gerechten om regelmatig te maken en van te genieten.

Schrijf je in voor deze serie info@themacrobioticway.nl

Een mooi document met uitleg en alle resultaten weer gefotografeerd. De gehele week is er weer ondersteuning mogelijk via Facebook Messenger of e-mail. Bonen veel beter dan vlees!. Bijdrage voor deze serie 25 euro. Heb je dit jaar al een serie gevolgd dan krijg je 5 euro korting.

Zomerse Kanten nagerechten 16-20 juli

Nagerechten zonder zuivel en suiker met heerlijk inlands fruit.

Inschrijvingen info@themacrobioticway.nl, bijdrage 15 euro.

Heerlijke zomerse pickels 25 t/m 29 juniPickels zijn heerlijk om elke dag als gerechtje te eten bij je maaltijd. Pickels zijn verduurzaamde groenten die door fermentatie een superfood worden voor je darmen.

In de zomer is het extra lekker om elke dag wat pickels te eten en de zomer staat in de Internationale keuken voor meer aandacht voor je dunne darm. Zomer is het vuur element dat staat voor hart en dunne darm. De energie in deze organen is dan hoog en extra ondersteuning is dan ook goed.

Pickels maak je van stevige groenten en het is fijn om er goede glazen potjes voor aan te schaffen. Van 25 t/m 29 juni ga je elke dag een pickle maken maat je kan ze ook allemaal in 1 keer maken. Mooie combinaties met heerlijke ingredienten zodat je extra kunt genieten van de rijkdom aan smaken. De gemaakte zomer pickels zet je 1 week in de koeling voordat deze klaar zijn om te eten. Je kunt de pickels die gemaakt worden 4 weken gebruiken. Ook tijdens deze 4 weken zal het fementatieproces doorgaan voor nog betere pickels.

Geniet ook van het maken en eten van pickels, de pickels zitten vol met gezonde bacterien voor je darmen.Je krijgt 5 bijzonder recepten voor het maken van pickles, je krijgt ondersteuning via e-mail of facebook messenger. Verras jezelf met het maken en eten van pickels.Geef je op voor deze bijzondere week van elke dag een pickle maken, de prijs is 25 euro, je krijgt een mooi doucment opgestuurd in PDF met de recepten en foto's van het resultaat. Opgave info@themacrobioticway.nl

Lente koken 2018 bij The Macrobiotic Way

Van 7 t/m 13 mei Lente koken uit de Internationale macrobiotische keuken. Vijf seizoenen koken is een inspirerend onderdeel van de Internationale macrobiotische keuken. Er is een lente, zomer, nazomer, herfst en winter seizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen voedingsmiddelen om je lijf en geest optimaal te voeden. In deze Lente koken heerlijke gerechten in een weekmenu. 7 dagen heerlijk koken met ingredienten die voornamelijk uit je eigen land komen en een deel uit Japan. Gedurende de gehele week krijg je indien gewenst ondersteuning middels je mail of facebook. Heerlijk en gezond Lente koken voor jezelf, je gezin, vrienden en/of familie. Inspiratie voor de gehele Lente 2018.

Kosten 50 euro en informatie/opgave info@themacrobioticway.nl

Voorjaarsreiniging 2018
19 maart-1 april

2 weken reinigen van je lichaam en geest is een mooie basis om het voorjaar te starten. Het voorjaar staat voor lever en galblaas en het is dan ook goed om er extra aandacht aan te besteden. Naast voeding en dranken bestaat de macrobiotische voorjaarsreiniging uit speciale dranken, beweging en meer medicinale toepassen. Ook een stukje rust en bezinning hoort bij een goede reiniging.
The Macrobiotic Way heeft een programma gemaakt zodat je duidelijkheid hebt over wat je kunt doen de komende twee weken. Het volgen van dit programma is dan ook de beste basis. Gedurende de komende 2 weken kun je via facebook messenger of e-mail vragen en opmerking plaatsen en krijg je daarop antwoorden.

Kosten 40 euro inclusief.

Opgave info@themacrobioticway.nl

Medicinaal koken voor 8 sterren.

Medicinaal koken voor 8 sterren is klaar, met 8 aandoeningen die in het westen veel voorkomen. Macrobiotische eet- en leefadviezen afgestemd op de aandoeningen waarmee mensen direct aan de slag kunnen. Speciale gerechten, dranken en meer om ook toe te passen deze aandoeningen te voorkomen. 8 bekende Nederlanders zijn als voorbeeld om de krachtige macrobiotische eet- en leefwijze bij een groter publiek te introduceren.

Met een duidelijke schrijfstijl, een goede structuur, optimale adviezen, foto's van gerechten en dranken is het een prettig boekje geworden.

Naast de poster "Het Ideael Eetpatroon voor Gezondheid" is er bij dit boekje ook 'Do-in": zes oefeningen om je organen te onderhouden.

De basis om in huis te hebben en je gezondheid veel meer in eigen hand te houden, het macrobiotische pakket van The Macrobiotic Way met de boekjes " Ideaal Gezond", "Medicinaal koken voor 8 sterren", de posters "Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid" en "Do-in".

http://www.themacrobioticway.nl/Medicinaal_Koken_voor_8_Sterren.html

Debuut "Ideaal Gezond", de beste basis om in huis te hebben.

http://www.themacrobioticway.nl/ideaalgezond.html

Vincent Gerdsen: “De macrobiotiek heeft mijn leven gered”

Over gezond leven, ziektegenezing en rust van lichaam en geest

Hij was letterlijk ten dode opgeschreven. Nadat bij Vincent Gerdsen is vastgesteld dat hij lijdt aan chronische Hepatitis B, geven specialisten in het ziekenhuis hem in 1994 hoogstens tien tot vijftien jaar te leven. De kans op herstel ligt immers lager dan één procent. Gerdsen komt vervolgens in aanraking met de macrobiotiek, waardoor hij van zijn ziekte weet te genezen. Als specialist van de macrobiotische eet- en leefwijze zou hij graag zien dat anderen hetzelfde pad bewandelen.

Kijk voor het gehele interview op: "http://adhdreej.wordpress.com/2015/11/01/interview-vincent-gerdsen"

Amsterdam, 1 juli 2017