Vincent Gerdsen

Vincent Gerdsen heeft Toegepaste Huishoudwetenschappen aan Hogeschool Diedenoort in Wageningen gestudeerd, hij studeerde in 1992 af. Aan het Oost West Centrum in Antwerpen studeerde hij in 1999 Japans Macrobiotische eet- en leefwijze. In 2002 sloot hij met succes de opleiding macrobiotiek level 1,2,3 Kushi Institute af. Deze opleiding is door de Amerikaanse Art of Life School Macrobiotiek internationaal erkend.

Van 1999 tot 2002 was hij projectleider Gezonde Voeding en Lever bij de Nederlandse Leverpatiƫnten Vereniging (NLV). Hij werkte daarbij samen met voedingsdeskundigen, specialisten en wetenschappers. Het project werd afgerond met de organisatie van het Lustrum van de NLV met als Thema Gezonde Voeding in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Met ongeveer 500 deelnemers, macrobiotische kookcolleges bij leverziekten, lezingen van reguliere leverspecialisten, een macrobiotische lunch, lezingen van een Antroposofische specialist en een voedingswetenschapper van de Universiteit Wageningen, Do-in oefeningen in groepen en een gezonde markt met boeken, producten en informatie was het een mooie afsluiting van het project. Het ideale evenement voor elke patientenorganisatie.

Vanaf 2003 ging hij columns schrijven voor diverse media. In totaal heeft hij 60 macrobiotische bijdragen gepubliceerd met eigentijds foto materiaal.

Sinds januari 2012 is deze website online gegaan en in december 2015 is het debuut boekje "Ideaal Gezond" en de voedingsmiddelen poster "Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid" met alle voedingsmiddelen die gezondheid bevorderen uitgekomen. In juli 2017 is zijn tweede boekje gepresenteerd met de titel "Medicinaal koken voor 8 sterren".

Zijn doelstelling is om Nederland kennis te laten maken met de beste eet- en leefwijze voor gezondheid met de naam macrobiotiek, dat geen hype is maar al 80 jaar actief is en waarbij honderdduizenden mensen in de wereld de eet- en leefadviezen volgen met vele successen. Aangezien de WHO heeft becijferd dat 75% van alle westerse ziekten de oorzaak hebben een ongezonde eet- en leefstijl is er veel gezondheidswinst te behalen. Toonaangevende wetenschappers Colin Campbell en Walter Willett laten deze bevestiging zien met langdurige wetenschappelijke studies.