Diensten

Indiviudele consulten

Een macrobiotische eet- en leefwijze is uitermate geschikt ter voorkoming van welvaartsziekten. Deze eet- en leefwijze staat al meer dan 40 jaar aan de top van de beste eet- en leefwijze voor een goede gezondheid. De afgelopen 20 jaar heeft de macrobiotische eet- en leefwijze zich verder ontwikkeld voor medicinale toepassingen bij vooral chronische aandoeningen. Internationaal genazen tienduizenden mensen van hun chronische aandoeningen de afgelopen 40 jaar. The Macrobiotic Way is gespecialiseerd in eet- en leefadviezen bij ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes, ziekte van Crohn, reuma, kanker, hepatitis b en c, overgewicht, astma, huidaandoeningen, hooikoorts, lyme en meer chronische aandoeningen. U kunt het beste een afspraak maken voor een consult.

De consulten op locatie bij The Macrobiotic Way

Bij een consult gezonde basis ontvangt u tevens gratis de e-versie van het basisboekje Ideaal Gezond met de poster Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid. Bij een medicinaal consult ontvangt u ook tevens gratis de e-versie het boekje Medicinaal Koken voor 8 Sterren.

Op maandag en dinsdag zijn de consulten basis en medicinaal van 13.00-16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn er consulten, koken en eten van 13.00-16.00 uur.

Alle consulten bij The Macrobiotic Way worden uitgevoerd door Vincent Gerdsen, afgestudeerd als bachelor Toegepaste Huishoudwetenschappen Wageningen en schrijver van het debuutboekje "Ideaal Gezond" , het tweede boekje "Medicinaal koken voor 8 sterren" en de posters "Het Ideale Eetpatroon voor Gezondheid" en "Do-in". Hij is gespecialiseerd in de macrobiotische eet- en leefwijze.

Werkwijze consulten

Bij aanvraag van een consult vraag ik u om in maximaal 1 a 4 of kort en bondig te schrijven waarvoor u op consult komt. U kunt aangeven wat uw gezondheidsverleden is, wat u de afgelopen jaren voor een eet- en leefwijze hebt toegepast, uw geboortedatum, lengte en gewicht. Zijn er zaken die u van belang vindt om te schrijven dan kunt u dat doen. Met alle informatie wordt er een voorbereding gedaan voor een optimaal consult. Er bestaat een gezonde basis consult en een medicinaal consult. Het eerste brengt u op een algemeen gezonde eet- en leefwijze om gezond te blijven en op een goed gewicht te blijven of te komen. Het consult medicinaal is geschikt voor mensen tijdens ziekten of na een ziekten. Gedurende 60 minuten bij een basis gezond consult en 120 minuten bij een medicinaal consult nemen wij uw schrijjven door, kijken samen wat de beste eet- en leefwijze adviezen voor uw zijn voor de komende weken. De belangrijkste aandachtspunten krijgt u na het consult per e-mail toegestuurd, 2 weken na uw consult kunt u mij nog gratis per e-mail raadplegen over uw nieuwe situatie. Het beste is om na ongeveer 6 weken na het medicinaal consult samen in een vervolg consult een evaluatie te doen maar dat staat u natuurlijk vrij.

Kookworkshops

U heeft een consult gedaan maar hoe gaat u verder, macrobiotisch koken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de mogellijkheid om aansluitend het consult 5 keer een kookworkshop van 2 uur te doen. Eenmaal per week gaan wij samen koken zodat u optimaal op gang wordt geholpen om de eetadviezen in de praktijk te brengen. Week 1 consult en aansluitend week 2 tot en met 6 kookworshops. Ook zijn er losse speciale kookworkshops en die worden aangekondigd in de Nieuwsbrief en sociale media.

De kookworkshops zijn op woensdag en donderdag van 13.00-15.00 uur en op vrijdag en zaterdag is er consult, koken en eten van 13.00-16.00 uur.

The Macrobiotic Way werkt met de beste voedingsmiddelen afkomstig van de biologische Noordermarkt, Eko Plaza en de Japanse specialiteiten van Terrasana.

Overige

Tevens is het mogelijk om een internetconsult te doen via Skype of per e mail. Ook voor kortere vragen, adviezen, begeleiding via internet kunt u The Macrobiotic Way raadplegen.

Prijzen 2022 -2023

Consult basis 150 euro (60 minuten)
Consult medicinaal 225 euro (120 minuten)
5 kookworkshops 500 euro (120 minuten per workshop)
Losse kookworkshop 125 euro (120 minuten)
Vervolg consult medicinaal 150 euro (60 minuten)
Korte vragen per e-mail 30 euro
Internet begeleiding 95 euro (60 minuten)
Skype Vincent Gerdsen

The Macrobiotic Way
Jacob van Lennepkade 340/1
1053 NJ Amsterdam
Telefoon +31 6 13303784
info@themacrobioticway.nl

The Macrobiotic Way
Jacob van Lennepkade 340/1
1053 NJ Amsterdam
Telefoon +31 6 13303784
info@themacrobioticway.nl

 

Kwaliteitszorg

Gezond eten, drinken en leven is een belangrijke basis voor elk mens. In het kader van kwaliteiszorg is het goed om je gezondheid ook regelmatig te evalueren. Met weten is weten kun je preventief werken voor je lichaam en je geest.

Meten is weten adviezen:

1
.Laat elke 2 jaar je bloeddruk meten als je ouder bent dan 50 jaar.
2.Voor vrouwen, laat elke 2 jaar een uitstrijkje maken en doe mee aan de controles hiervoor van de overheid.
3.Voor vrouwen, controleer je borsten regelmatig en doe mee aan de controles hiervoor van de overheid.
4.Voor 55 plussers, doe mee aan de twee jaarlijkse darmonderzoek controles van de overheid.
5.Voor mannen 60 plus, laat 1 keer per 2 jaar je prostaat waarde PSA meten door middel van een bloedonderzoek bij je huisarts.

Zorg voor een goede huisarts en als je ziek bent maak een afspraak met je huisarts. Bij levensbedreigende aandoeningen volg de adviezen op van je huisarts of specialist. Ben je niet ziek, maak elk jaar een afspraak met je huisarts om in alle rust je staat van je gezondheid te bespreken. Het is altijd zinvol om daarbij een algemeen breed bloedonderzoek te doen.

The Macrobiotic Way is lid van de VMLL, Vereniging Macrobiotiek Lage Landen.

Bijgewerkt 29 augustus 2022 @themacrobioticway.nl